perjantai 21. lokakuuta 2011

JÄLJILLÄ OLLAAN

Kaikkea sitä tulee näiden koirien kanssa kokeiltua! Helin inspiroimana ollaan muutamana viikonloppuna testailtu ja opeteltu jäljestämistä. Lähinnä me ihmiset ollaan opeteltu miten verijälki tehdään maastoon ja koirat ovat sitten luonnonlahjakkuuksina nuuskuttaneet jäljen, merkkailleet makuut ja löytäneet kaadon. Etenkin koirien mielestä hauskaa hommaa, vaikka vaikka ensin vähän oudolta kuulostaakin.

Tällä poukkoilevalla ja pätkivällä videolla Pepperin tyylinäyte toisella treenikerralla. Harmi että ekalla kerralla kamera unohtui kotiin ja toisella kerrallakin Xorron ja naapurin kultsin hienot nuuskutukset jäi kuvaamatta. Verta on vielä pakkasessa joten voi olla että vielä tälle syksylle ehditään vetää jäljet. Jälkitouhujen lisäksi ollaan treenattu mm. metsälenkeillä luoksetuloa. Toisina päivinä onnistutaan lähes 100 %:sesti mutta on niitäkin päiviä, että toinen tai molemmat koirat vaikuttavat olevan lähes kuuroja... Harjoitellaan myös, että vasta luvan perästä "saa mennä". Tai sitten Xorro opettaa mulle, että aina pitää saada ensin herkku...
Näyttelytreeneissäkin on käyty ja Xorroa olen yrittänyt opettaa rentoutumaan trimmauspöydälle. Se on ottanut lujille mutta nyt se jopa makoilee hetken pöydällä ja antaa nyppiä turkkiaan. Xorro ei siedä yhtään, että sitä pidetään kiinni joten olen palkannut sitä herkulla, jos se on ollut hetkenkin rauhassa ja pikku hiljaa palkkausväliä on pidennetty. Aikaa tähän menee tuhottomasti ja saapas nähdä ollaanko me ennen ensi viikonlopun näyttelyä ehditty käydä koko koira läpi : ) Onneksi Pepper on iisimpi tapaus tässäkin suhteessa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti